Vanwege vakantie (24 juli t/m 14 augustus) zijn wij niet bereikbaar

Kosten en vergoeding

Zorgprestatiemodel (ZPM)

Vanaf 1 januari 2022 is het Zorgprestatiemodel (ZPM) ingevoerd in de GGZ. Hier vind je meer informatie over de veranderingen en de invoering van het Zorgprestatiemodel.

Verzekerde zorg

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van de geleverde zorg vanuit de zorgverzekering, heb je een geldige verwijzing nodig. Jouw huisarts kan een dergelijke verwijzing aan mij toesturen via Zorgdomein. Het is ook mogelijk dat de huisarts een verwijzing op papier meegeeft.

Voor vergoeding zijn er wettelijke richtlijnen. Er moet bijvoorbeeld sprake zijn van een DSM 5 classificatie en dit moet een classificatie zijn die valt onder de vergoede zorg. Veruit de meeste classificaties worden vergoed, maar er zijn een aantal uitzonderen (bijv. relatieproblemen, werkproblemen en aanpassingsstoornissen).

Hoeveel wordt er vergoed in 2023?

Binnen mijn praktijk werk ik contractvrij, omdat ik met nog vele andere zorgverleners van mening ben dat de eisen en beperkingen van veel zorgverzekeraars conflicteren met de vorm en inhoud van de behandeling. Meer informatie kun je vinden op deze website.

Dit betekent in de praktijk dat ik na ieder consult een factuur toezend (beveiligd via Zorgmail). Hier vind je een overzicht van de betalingsvoorwaarden.

De factuur kan je vervolgens zelf indienen bij de zorgverzekering. De zorgverzekering vergoedt dan een deel van de kosten, afhankelijk van het type verzekering dat je hebt. Het gedeelte van de factuur dat niet wordt vergoed, dien je zelf te betalen. Laat je vooraf goed informeren door de zorgverzekering over de hoogte van de vergoeding. Zo kan je niet voor verassingen komen te staan.

Tarieven

Hier vind je een overzicht van de tarieven van Buro Zeventien-tien. Ik hanteer de tarieven zoals vastgesteld door de NZA.

Wachttijden

Zie voor wachttijden de pagina “Contact & Aanmelden”.

Onverzekerde zorg – psychologische coaching

Wordt de behandeling van jouw klachten (gebaseerd op de DSM 5 classificatie) niet vergoed, dan kan ik je wellicht nog steeds helpen, maar kan je de kosten niet declareren bij je verzekering. Zie hier een overzicht van de kosten.

Je kan hieraan denken als je bijvoorbeeld klachten ervaart, zorgen hebt of vragen die je graag met een onafhankelijk, maar wel deskundig persoon wil bespreken. Iemand die niet oordeelt, je serieus neemt en je steunt. Zo kan ik met jou bijvoorbeeld werken aan het weer verkrijgen van regie over je eigen leven, persoonlijke ontwikkeling en groeiprocessen wanneer je het gevoel hebt dat dit gestagneerd is.

Mocht je de kosten zelf niet kunnen betalen, dan is het altijd een goed idee om toch met je huisarts te praten over je klachten en/of zorgen en te bezien of er andere mogelijkheden zijn om toch aan de slag te gaan.